Alla inlägg under december 2008

Av Catrin - 21 december 2008 02:19

Busy busy busy weekend.

Vi startade igår morse vid 8:45 då vi åkte till Albins match som var på andra sidan stan. Vi ville ta en gruppbild på hans lag som vi gjort med Antons och detta skulle ju göras innan match (vita kläder och en mera jordig än gräsig gräsmatta). Bilden togs och fram med datorn, hittade ett nät, beställa bilden och sedan kolla på matchen, dagen flyter på bra.

Direkt efter matchen; lunch på Ikea innan det var dags att åka till Tucson för att kolla på 2 olika bilar. Den ena var helt ointressant och den andra var bra. På väg hem inser vi att tiden går (vi har 2,5 timma enkel väg) och vid 18 skulle vi vara på julfest hemma hos Albins coach. Hur skulle vi hinna hämta bilden?!?

Tillslut så lämnade min käre man av mig och barnen hemma för att byta kläder och själv åkte han iväg för att hämta bilderna.

18:20 kom vi tillslut fram till julfesten.....

19 började nästa fest, så strax före 20 åkte Anton och jag iväg till Björn på ltie svensk/norsk mat och trevfligt sällskap.

Hemma vid 23 och jag lovar.. vi somnade alla väldigt fort.

Av Catrin - 17 december 2008 14:36

Måste bara få berätta en sak om bensinen här.

I somras så kostade bensinen runt 4dollar och alla gnällde och ingen ville åka någonstans. Efter det började bensinen gå ner (ant samma i Sveige) och igår så tankade jag 62 Liter för håll i er nu för 200:-!!!! Fatta, en hel tank för 200:-!!!  Idag säljer man fler större bilar än vad man gjorde i somras när bensinen var dyr. Här tänker man inte på mijön inte....och inte speciellt långsiktigt heller.

Av Catrin - 16 december 2008 20:41

Jo visst är det så att regnet har kommit till dalen.

* Albin sa när vi var på väg till skolan imorse; " Äntligen känns det som hemma, jag behöver inget paraply för det här vädret kan jag!"

* Igår blev fotbollsträningen inställt pga regn. Tänk om det varit i Sverige, då hade antagligen Sverige inte kunna ha någon allsvenska eller någon annan serie heller för den delen (möjligtvis inomhus). Sverige skulle inte heller ha några bra fotbollsspelare.

Fö så tyckte barnen att det var kul att träningen var inställd för då kunde de kolla på en äldre modell av adventskalendern.

* När det regnar får barnen gå direkt in i klassrummet när de kommer på morgonen och under lunchen visar film. (Har sett vakter som kollar så att inga barn "råkar" hoppa i en vattenpöl).

Måste dock försvara detta med att i klassrummen så finns heltäckningsmatta och barnen går alltid med skor inomhus (man går f ö alltid med skor inomhus här, om man är borta alltså)


Det var lite information om vad som händer när det regnar i Phoenix....och visst myser vi lite extra i mörkret!

1 Timme norrut kommer nederbörden som snö så här får Ni en bild på ett

 snöigt Monument Valley som är mitt hittills favvoställe!!!

 


Av Catrin - 14 december 2008 14:42

Efter att (äntligen) bakat pepparkakor på förmiddagen så var det dags att åka på en "julshow" i en kyrka i Phoenix.

Kyrkan påminner inte om någon svensk kyrka utan mera som en arena. Den är stor och vid sidan om estraden/scenen så finns 2 stora storbildskärmar.

Vi var där med en annan familj med barn i nästan samma ålder som våra så det var lite extra kul för dem.

Det var ett sk julspel fast på annorlunda sätt, och med lite predikan av pastorn emellan åt som på det stora hela handlade om att man skulle ge pangar.

I showen ingick djur som kom och det var riktigt häftigt!

Tänk en elefant på en kykoscen.....eller kameler som är ute och går i kyrkogången... dessutom en tiger ett får och naturligtvis en åsna. Änglar av människor som flög i luften och en kör som stod i julgran. Häftigt och väldigt amerikanskt!.

Av Catrin - 10 december 2008 14:28

Har inte ätit någon egen hembakad lussebulle på 2 år, så nu var det dags!!!

Åse och jag skulle göra stora Lussebaket.  Vi började dock dagen med en Starbucks (mmmmums) innan vi började sätta första degen. 15 min efter första degen var det dags för deg nummer 2. Det flöt på riktigt bra med tid och ugn och vid 12:30 satt vi med en kopp kaffe och två nybakta lussekatter (från de två olika dagarna förstås) och de smakade lika underbart!!

Av Catrin - 7 december 2008 21:38

Dags för båda grabbarna att ha turnering samtidigt.

Som tur var så var de i samma område och spelade men naturligtvis på helt motsatta sidor. Det innebar att vi fick springa fram och tillbaka, hålla koll på klockan, se till att de fick i sig något att äta mellan sina olika matcher..... Phhuuu.. mycket logistik.

Antons lag vann alla sina gruppmatcher och i Semifinalen fick han dessutom scora. Första och sista målet gjorde han. Detta innebar att de kom till final som de vann!!! Mästare i en turnering igen, och den satt fint. Visst ser de lyckliga ut på bilden?

Albin och hans lag hade det lite tuffare, men grabbarna blev tuffare också, så man måste säga att de spelade mycket bättre än vad de gjort tidigare. Detta gjorde att de slutade trea i turneringen. Bilden är från en frispark framför mål som Albin räddar med sin muskelmage.

Vi hade en trevlig men hektisk helg. Åse och jag avslutade fotbollshelgen med att gå på bio; Four Christmases. Oerhört kul film!

Ovido - Quiz & Flashcards