Alla inlägg den 18 mars 2008

Av Catrin - 18 mars 2008 00:04

Dags att igen bege sig ut i den stora världen och få uppleva lite amerikansk historia. Denna gången bar det av mot sydost nära New Mexicos gräns till Chiricahua Nat.Mon Där fanns det som Ni ser på bilderna väldigt underliga stenformationer som var en häftig upplevelse.

På endel av USA:s nationalparker kan barnen bli Junior Rangers, och det blir man om man klarar endel uppgifter som har med just den parkens natur att göra, och det är dessa häften som barnen har sina händer.


Precis innanför Nationalparken så fanns ett hus som byggdes upp utav 2 svenskar faktiskt, det var Emma Sophia Erickson(1854-1950) från Närke och Neil(Nils) Erickson(1859-1937) från Skåne. De var båda svenskar som träffades i New Mexico. Neil var soldat i New Mexico och krigade mot Apache Indianderna innan han och Emma byggde upp "Faraway Ranch", där människor kunde komma dit på rekreation. Bilden är från det huset, och på denna hemsida går det att läsa mera om Familjen Erickson för den som är intresserad. http://www.ts.skane.se/person/neil-erickson

Vi hade i alla fall en intressant dag i svenskars spår.

Ovido - Quiz & Flashcards